Remigius, portretschilder

Onder mijn doopnaam Remigius -beschermheilige van de wijnoogst- schilder ik sinds 2002 voornamelijk portretten. Na mijn ontslag bij KPN in 2008, doe ik dat op professionele basis. Ik geef les in portretschilderen bij Brugman in Voorburg en het Atelier aan de Haven in Scheveningen.

Mijn schilderijen zijn geëxposeerd in diverse galeries en op een aantal beurzen. Ook is mijn werk gepubliceerd in boeken, kranten en tijdschriften. Uitgebreide informatie over deze publicaties en exposities kunt u lezen in het archief. Daar zijn ook meerdere instructieve artikelen over portretschilderen te downloaden die gepubliceerd zijn in de tijdschriften Atelier en Palet.

In 2009 schilderde ik Neelie Kroes voor tv-programma Sterren op het Doek. In 2016 hingen 16 van mijn portretten in een groepstentoonstelling in het Breda’s Museum. En in 2019 maakte mijn werk deel uit van de ZomerExpo in Museum de Fundatie in Zwolle.

Ik ben werkend lid van de Haagse Kunstkring. In juli 2023 is daar mijn solo-expositie over ‘Het Ego, in 60 delen’ te zien (60 zelfportretten in het jaar dat ik 60 werd).

Inspiratie / motivatie

Over de hele wereld hangen musea vol met geschilderde portretten van meer of minder belangwekkende figuren uit vervlogen tijden. Handgemaakt vakwerk waar wereldwijd miljoenen liefhebbers zich dagelijks aan vergapen. Vrijwel altijd in opdracht geschilderd door grote (of kleinere) meesters. Hun beeltenis is stilgezet in de tijd, ze zijn geschilderde geschiedenis geworden.

Het inspireert mij zeer om in deze stroom van menselijke cultuur mee te spelen.