Remigius, portretschilder

Onder mijn doopnaam Remigius -beschermheilige van de wijnoogst- schilder ik sinds 2002 voornamelijk portretten. In opdracht en als ‘vrij werk’. Mijn schilderijen zijn geëxposeerd in diverse galeries en op een aantal beurzen. Ook is mijn werk gepubliceerd in boeken, kranten en tijdschriften. In 2009 schilderde ik Neelie Kroes voor het TV-programma Sterren op het Doek. In 2016 hingen 16 van mijn portretten in een groepstentoonstelling in het Breda’s Museum.

Uitgebreide informatie over die publicaties en exposities kunt u lezen in het archief. Daar zijn ook meerdere instructieve artikelen over portretschilderen te downloaden die ik schreef voor tijdschriften Atelier en Palet.

Lessen heb ik onder andere gevolgd aan de Vrije Academie Den Haag. Zelf geef ik les in portretschilderen bij Brugman in Voorburg en het Atelier aan de Haven in Scheveningen (zie Lessen portretschilderen). Mijn eigen atelier bevindt zich in Den Haag.

Inspiratie

Over de hele wereld hangen musea vol met geschilderde portretten van belangwekkende figuren uit lang vervlogen tijden. Handgemaakt vakwerk waar over de hele wereld miljoenen liefhebbers zich dagelijks aan vergapen. Vrijwel altijd in opdracht geschilderd door grote (of kleinere) meesters. Hun beeltenis is stilgezet in de tijd, ze zijn geschilderde geschiedenis geworden.

Het inspireert mij zeer om in deze stroom van menselijke cultuur mee te spelen, hoe bescheiden die bijdrage wellicht ook is.