Lessen portretschilderen

In Voorburg en Scheveningen geef ik wekelijkse lessen portretschilderen.

De vorm

U krijgt individuele begeleiding bij het schilderen naar foto’s in groepen van maximaal acht personen. Iedereen schildert aan eigen werk en in zijn of haar eigen tempo, dus u kunt op ieder willekeurig moment instromen.

De inhoud

U werkt met een beperkt aantal kleuren, waardoor u snel ervaring krijgt in het mengen. (Klik hier voor de PDF van de door mij gebruikte kleurentheorie en kleurencirkel).

Maar we hebben het natuurlijk ook over materiaal, compositie, anatomie en penseelvoering.

LesPraatjes

Ter inspiratie bespreek ik wekelijks een aantal kunstenaars of andere relevante informatie over portretkunst. Meestal aan de hand van tijdschriften, boeken of lopende tentoonstellingen.

Voor een indruk van de kwaliteit van het werk van mijn cursisten, zie: Zelfportretten van cursisten.

‘Lachen!’ als voorbeeld

De opbouw van dit hyperblije zelfportret geeft een aardig idee van de inhoud van mijn lessen. Klik op de afbeeldingen voor een PDF met uitleg.

Lessen Scheveningen

(Atelier aan de Haven, Hellingweg 98C, 2583 WH)
– vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00
– vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30
– zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00
– zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30

De kosten in Scheveningen zijn € 70,- per maand (vier lessen van 3 uur). Inclusief vers gemalen bonenkoffie, thee en koekjes. Het atelier ligt aan de jachthaven. Voor de deur parkeren is tot 18.00 uur gratis.

Lessen Voorburg

(Brugman Art, Zwarte pad 7, 2271 BT)
– woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

De kosten in Voorburg bedragen vanaf september 2024 eveneens € 70,- per maand (vier lessen van 3 uur). Parkeren is gratis met een verplichte blauwe parkeerschijf.

Interesse?

Download dan hier de lesfolder Scheveningen of de lesfolder Voorburg met daarin alle informatie en voorwaarden.

Wilt u lessen volgen? Print dan het formulier uit de betreffende lesfolder, vul het in en stuur het terug. Het ingevulde exemplaar scannen en terug mailen kan natuurlijk ook: lessen@remigius.eu. (let op: het kan zijn dat u even geduld moet hebben tot er een plek beschikbaar is).