Zowel in Voorburg als in Scheveningen geef ik wekelijkse lessen portretschilderen. U krijgt individuele begeleiding bij het schilderen naar foto’s in groepen van maximaal acht personen. Iedereen schildert aan eigen werk en in zijn of haar eigen tempo, dus u kunt op ieder willekeurig moment instromen.

De lessen omvatten alle aspecten die u nodig heeft bij het maken van een portretschilderij. U werkt met een beperkt aantal kleuren, waardoor u snel ervaring krijgt in het mengen. (Klik hier voor de PDF van de door mij gebruikte kleurentheorie en kleurencirkel). Maar we hebben het natuurlijk ook over compositie, anatomie en penseelvoering.

Ter inspiratie bespreek ik wekelijks een aantal kunstenaars of andere relevante informatie over portretkunst. Meestal aan de hand van tijdschriften, boeken of catalogi van lopende tentoonstellingen. Ongeveer eens per maand mail ik de besproken onderwerpen onder de titel ‘LesPraatjes’.

Hiernaast de cover van het tijdschrift Palet, waarin ook een artikel stond over de opbouw van mijn zelfportret ‘Lachen!’. Dat artikel gaat in op het belang van een gedegen voorbereiding en wijst op stevige contrasten en hoekige vormen. Het geeft daarmee een aardig idee van de opzet van mijn lessen. Klik hier voor het artikel.

Om een idee te krijgen van de kwaliteit van het werk van mijn cursisten, verwijs ik u naar de webpagina Zelfportretten van cursisten.

Wekelijkse lessen in Scheveningen
(Atelier aan de Haven, Hellingweg 98c, 2583 WH)
– vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur
– vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur
– zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur
– zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

De kosten in Scheveningen zijn € 70,- per maand (vier lessen van 3 uur). Inclusief vers gemalen bonenkoffie, thee en koekjes. Het atelier, zie foto onderin, ligt aan de jachthaven. Voor de deur parkeren is tot 18.00 uur gratis.

Lessen in Voorburg
(Atelier Brugman, Zwarte pad 7, 2271 BT)
– woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

De kosten in Voorburg bedragen € 65,- per maand (vier lessen van 3 uur). Parkeren is gratis met een verplichte blauwe parkeerschijf.

Interesse? Download dan hier de lesfolder Scheveningen of de lesfolder Voorburg met daarin alle informatie en voorwaarden.

Wilt u lessen volgen? Print dan het formulier uit de betreffende lesfolder, vul het in en stuur het terug. Het ingevulde exemplaar scannen en terug mailen kan natuurlijk ook: lessen@remigius.eu. (let op: het kan zijn dat u even geduld moet hebben tot er een plek beschikbaar is).

Hieronder het Atelier aan de Haven in Scheveningen.