Drieluiken

David Hockney

Naast kunstenaar is David Hockney een boeiend theoreticus. De werking van perspectief en het gebruik van hulpmiddelen in de beeldende kunst zijn twee van zijn favoriete onderwerpen. (‘Hockney legt uit’, 3x 17×17,5 cm, acryl op paneel, € 975,-).

David Hockney - drieluik links
David Hockney - drieluik midden
David Hockney - drieluik rechts

Simon Schama

Kunsthistoricus Simon Schama is onder andere bekend van zijn boek ‘Overvloed en onbehagen’ over de Nederlandse Gouden Eeuw. Als presentator van kunstdocumentaires schmiert hij er lustig op los. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Hij begint de BBC-reeks ‘Civilisations’ over 40.000 jaar cultuurgeschiedenis als lofzang op ons scheppend vermogen, met: “We are the art-making animal and this is what we have made”. (‘Simon Schama’, 3x 18×13 cm, acryl op paneel, € 975,-).

Simon Schama - drieluik links
Simon Schama - drieluik midden
Simon Schama - drieluik rechts

Ramsey Nasr

Al jaren hamert Ramsey Nasr, acteur en voormalig Dichter des Vaderlands, op het belang van de kunsten. Alle zoogdieren eten, slapen en planten zich voort. Het is juist de verbeelding, de fantasie, die ons mens maakt. We zijn verhalenvertellers. Nasr verzet zich waar hij maar kan tegen de bezuinigingen in de zogenaamde ‘zachte’ sectoren. “Onderwijs, zorg en cultuur zijn de fundamenten van onze maatschappij, maar we behandelen ze als ornamenten”. Als versiering dus, waarop best nog wat bezuinigd kan worden. (‘Ramsey Nasr’, 3x 18×13 cm, acryl op paneel, € 975,-).

Ramsey Nasr - drieluik links
Ramsey Nasr - drieluik midden
Ramsey Nasr - drieluik rechts

Ai Weiwei

Activistische Chinese kunstenaar. ‘Knuffeldissident’ in het westen, maar in China gevangen gezet en gemarteld omdat hij met zijn kunst het regime aanklaagt. (‘Ai Weiwei’, 3x 23×17 cm, acryl op paneel, rechts is verkocht, links en midden: € 375 per stuk)

Ai Weiwei, drieluik links
Ai Weiwei - drieluik midden
Ai Weiwei - drieluik rechts

Philip Akkerman

Het thema van deze Haagse kunstschilder is de onbegrijpelijkheid van het bestaan. Zijn vorm is het zelfportret. Hij maakte er al meer dan 4.000 in dik 30 jaar tijd. Op de vraag of hij ooit iets anders zal schilderen, antwoordde hij met “Uitgesloten!”. (‘Philip Akkerman’, 3x 20×20 cm, acryl op paneel, € 975,-).

Philip Akkerman - drieluik links
Philip Akkerman - drieluik midden
Philip Akkerman - drieluik rechts

Jean Pierre Louveton

Een lofzang op de muziek van Jean Pierre Louveton, componist/zanger/gitarist van de franstalige progrock-band Nemo. Jazz, pop en stevige rock vermengd tot een bombastisch en symfonisch geheel. Jean Pierre heeft twee portretten van het drieluik gebruikt voor het binnenwerk van zijn solo-cd ‘Le Livre Blanc’, die in maart 2017 onder zijn artiestennaam ‘JPL’ verscheen. (‘JPL’, 3x 60×50 cm, acryl op linnen, € 2.475,-).

JPL - drieluik links
JPL - drieluik midden
JPL - drieluik rechts

Vivienne Westwood

Westwood maakte naam als ontwerper in de punkperiode in Londen in de tweede helft van de jaren 70. Een grote naam in de Britse mode-scene. Ze overleed op 71-jarige leeftijd in 2022. (‘Vivienne Westwood’, 3x 18×13 cm, acryl op paneel, €975,-).

Vivienne Westwood - drieluik links
Vivienne Westwood - drieluik midden
Vivienne Westwood - drieluik rechts