Regelmatig geef ik een workshop portretschilderen in acryl waarbij deelnemers in één goed gevulde zondag (9.30 tot 16.30 uur) een portret schilderen in stevige vormen dat desondanks harmonieus oogt.

Niet iedereen kan wekelijks een aantal uren vrij maken om te leren portretschilderen. Deze workshop is dan een goed alternatief. In een groep van maximaal acht mensen begeleid ik u in het maken van een karakteristiek portretschilderij en reik ik de nodige tips en trucs aan.

Werkwijze en kosten

Vooraf stuurt u mij uw fotomateriaal dat ik dan op groot formaat uitdraai zodat u een goed voorbeeld heeft om naar te werken. Met voorbeelden, zoals u hierbij aantreft, laat ik u zien naar welk resultaat u in ieder stadium ongeveer toe moet werken. Ik kom regelmatig bij u langs om aanwijzingen te geven. Vanzelfsprekend kunt u de hele dag vragen stellen.

’s Ochtends bent u een uur of twee bezig met de ondertekening en na de lunch heeft u dik drie uur tijd om het portret in kleur op te bouwen. Afhankelijk van uw werktempo moet het portret wellicht thuis nog worden afgemaakt.

De kosten voor een workshop bedragen 89 euro. Dat is inclusief:

  • fotoprints in kleur en zwartwit
  • een linnen schilderdoek van 40×30 centimeter
  • acrylverf ‘Amsterdam Expert Series’ van Talens
  • gebruik van een stay wet-palet (acryl blijft lang werkbaar)
  • koffie, thee, koekjes en een drankje na afloop
  • een goed verzorgde lunch

Ik werk graag met de professionele acrylverf ‘Amsterdam Expert Series’ van Royal Talens. Tijdens de workshop wil ik u daarom zelf laten ervaren hoe fijn zo’n verf van topkwaliteit werkt. Voordeel is ook dat u uitsluitend uw eigen penselen mee hoeft te nemen.

De workshops zijn in trek, reserveer tijdig

Corona zorgt voor wat complicaties bij het geven van de workshops. Gezien de druk op de zorg en het gedoe rondom de QR-check, stel ik de eerstvolgende workshops uit tot maart en april 2022. Maar die zijn al volgeboekt.

U kunt alvast vrijblijvend een plekje reserveren voor een workshop in 2022 / 2023. Zodra het weer kan, mail ik u een aantal data om uit te kiezen. Als één van die data u schikt, kunt u zich definitief inschrijven.

Interesse? Mail naar workshops@remigius.eu