CD-hoesje JPL - Remigius

Sinds een jaar of 10 ben ik een groot fan van de franstalige progrock-band Nemo. Jazz, rock, metal, meerstemmige zang, prachtige melodieën, onverwachte ritme-veranderingen. Enfin (afijn), ik vind het prachtig!

Eind 2016 heb ik bandleider Jean Pierre Louveton (zanger, gitarist en componist) benaderd of ik een paar foto’s kon komen maken om een portret van te schilderen. Hij liet weten dat ik welkom was, maar dat hij op 100 kilometer van Lyon woont. Da’s een knap stukkie rijden voor een paar foto’s. De foto’s die hij me daarop stuurde waren slecht bruikbaar en dus heb ik gewerkt met stills uit een Youtube-optreden. Hierbij een voorbeeld.

In eerste instantie schilderde ik dit kleurrijke drieluik. Later heb ik een vierde schilderij gemaakt, met meer blauw podiumlicht. Jean Pierre heeft twee portretten van het drieluik gebruikt voor het binnenwerk van zijn nieuwe solo-cd ‘Le Livre Blanc’, die in maart 2017 onder zijn artiestennaam ‘JPL’ verscheen.

In februari 2019 stond dit verhaal in progrock-tijdschrift iO Pages. Klik hier om de PDF van dat artikel te downloaden.

cd-hoesje

portret progrock nemo

‘Nemo’, 50×60 cm

Terug naar overzicht