Het EGO in 60 delen

Als portretkunstenaar wil ik met deze serie mijn verwondering over het bestaan verbeelden. Vanuit het eeuwig voortdurende hier en nu … in het jaar dat ik 60 werd.

Mijn beeltenis is alleen maar buitenkant en toch identificeer ik me daar volledig mee. Zeer oppervlakkig natuurlijk, maar hoe kan het anders? Wie of wat is dat ‘ik’ eigenlijk? Wat is bewustzijn in hemelsnaam voor iets?

Ego Remigius 1
Ego Remigius Klimaatstrepen

60 zelfportretten

Een zelfportrettenfeestje in 60 stukken en beetjes. Symbolisch voor de vele rollen die we allen dagelijks spelen. En een metafoor voor de links en rechts toevallig opgepikte bouwstenen die tezamen ons ego vormen. Met wat relativering, enige zelfspot en de nodige verwijzingen naar de actualiteit en de kunstgeschiedenis.

Antwoorden geeft het natuurlijk niet, maar het is een gevarieerd en intrigerend kijkspel.

Remigius Ego cartoon
Remigius ego zonnetje in huis
remigius ego rood

Op deze website staan 25 van de 60 versies. Om ze alle 60 op één muur te zien is indrukwekkend. De meest recente expositie was in de Haagse Kunstkring. Drie rijen van 20 stuks, 130 x 680 cm. Je blijft kijken en vergelijken.

Wilt u weten waar het binnenkort te zien zal zijn, schrijft u zich dan in voor mijn nieuwsbrief.

Smiley remigius ego
remigius ego blauw
remigius ego regenboog

De 60 stuks zijn gemaakt op 180-grams papier in allerlei technieken, variërend van potlood, aquarel en gouache tot acrylverf, -inkt en -markers.

De 60 zijn als één werk te koop voor € 7.500,-. En los te koop voor € 225,- per stuk. Ik vul de serie dan weer aan met nieuwe varianten tot 60 stuks.

Overigens zijn er 66 varianten te zien op remigius_portretschilder, mijn account op Instagram.

remigius ego zwemband
remigius ego V
remigius mondriaan ego
remigius escher ego
remigius ego oranje
remigius graaf ego
remigius giacometti ego