Als portretkunstenaar wil ik met deze serie mijn verwondering over het bestaan verbeelden. Vanuit het nooit te vermijden, niet te ontlopen, eeuwig voortdurende hier en nu … in het jaar dat ik 60 werd. Wat kijkt er nou toch terug uit die spiegel? Wat is bewustzijn in hemelsnaam voor iets?

Mijn beeltenis is alleen maar buitenkant en toch identificeer ik me daar volledig mee. Raar toch? Of op z’n minst ernstig oppervlakkig. Hoe is dit alles eigenlijk begonnen? En -ook nog zoiets- waarom is het eindig?

60 zelfportretten in het jaar dat ik 60 werd

Een zelfportrettenfeestje in 60 stukken en beetjes. Een metafoor voor de links en rechts toevallig opgepikte bouwstenen die tezamen ons ego maken. Met enige zelfspot en de nodige verwijzingen naar de actualiteit en de kunstgeschiedenis. Antwoorden geeft het natuurlijk niet, zo is het ook niet bedoeld. Maar het biedt een gevarieerd en intrigerend kijkspel.

60 Klimaatstrepen

Expositie in de Haagse Kunstkring van 8 t/m 30 juli 2023

Op deze website staan 22 van de 60 versies. Om ze alle 60 op één muur te zien is indrukwekkend, al zeg ik het zelf. De volgende gelegenheid daartoe is op mijn solo-expositie in de Haagse Kunstkring aan de Denneweg 64, 2514 CJ, Den Haag (woensdag t/m vrijdag 12-17 uur, zaterdag en zondag 13-17 uur).

De vernissage is op zaterdag 8 juli 2023 om 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

De 60 zelfportretten zijn gemaakt op 180-grams multimediapapier van Rembrandt (Talens) in allerlei technieken, variërend van potlood, aquarel en gouache tot acrylverf, -inkt en -markers. Ze zijn (op een enkeling na) gebaseerd op dezelfde foto, die ik halverwege 2022 maakte.

De 60 portretten zijn als één werk te koop voor € 7.500,-. Ze zijn ook los te koop voor € 225,- per stuk. Ik vul de serie dan weer tot 60 aan met nieuwe varianten.